Perberesit
...per brumin e makaronave- 200gr miell 00
- 2 veze mesatare (70gr secila) ne temperature ambjenti
- 1/2 luge vaj ulliri
- 1 maje luge kripe
- 450gr tul kungulli portokall
- 1 te verdhe veze
- 1 luge plot djath kackavall dele te grire
- 2 luge plot galete (mund te nevojitet pak me shume ose me pak)
- 10 fare kopre
- pak arre moskate
- piper i zi i sapobluar
- kripe
- vaj ulliri
- 2 luge plot gjalp pa kripe
- 1 dore gjethe te fresketa sherebeli
- 1 luge leng limoni
- djath kackavall dele i grire
- gjethe sherebele per zbukurim
E presim kungullin portokalli ne copa mesatare pak a shume te te njejtes madhesi, e cpojme me dhembet e nje piruni ne menyre qe gjate pjekies te eleminohet lageshtia, e sperkasim me kripe, farat e kopres lehtesisht te shtypura, dhe vaj ulliri dhe e pjekim ne furre te parangrohur ne 200C per 30 minuta duke e kthyer nje here nga ana tjeter.
Kur kungulli te jete i vaket, eleminojme me dore lekuren dhe shtypim tulin me dhembet e nje piruni derisa te reduktohet ne pure'. shtojme te verdhen e vezes, pak kripe e piper, djathin e grire, arren moskate dhe galete derisa masa te rezultoje e njetrajtshme, as shume e lengshme as shume e thate. E leme mbushjen menjane.
Kur brumi te jete gati, e ndajme ne kater pjese te barabarta, e punojme secilen pjese per pak minuta me dore dhe e hapim me okllai ne tavolinen e punes te lyer me miell. Me ndihmen e nje thike me maje te mprehte, e presim brumin ne drejtekendesha pak a shume me permasa 6cmx3cm. Vendosim nje luge te vogel mbushje me kungull ne mes, i lyejme anet me uje dhe e palosim raviolin duke i shtypur mire anet ne menyre qe te eleminojme ajrin ne brendesi dhe mbushja te mos dal gjate gatimit. I rregullojme anet secilit ravioli duke perdorur nje rrote te dhembezuar per makarona (ose nje thike te mprehte). Me nje pjese brume duhet te dalin 8-10 ravioli. Procedojme ne te njejten menyre edhe me pjeset e tjera te brumit.
Nderkohe, ne nje tigan shkrijme gjalpin ne zjarr te ulet dhe skuqim per 3-4 minuta gjethet e sherebeles. E heqim tiganin nga zjarri, shtojme lengun e limonit dhe pak kripe e piper per shije.
Pasi te kemi pregatitur te gjithe raviolit, i ziejme ne uje te bollshem me kripe per 4 minuta, i kullojme mire dhe i vendosim neper pjata. Siper i sperkasim me gjalpin e aromatizuar me sherebele dhe pak djath kackavall dele te grire. I sherbejme menjehere.
No comments:
Post a Comment