Perberesit
- 300gr miell 00
- 150ml vaj luledielli
- 200gr sheqer
- 3 veze
- 1 gote leng portokalli
- lekuren e nje portokalli
- 1 pako pluhur pjekes
- 1 luge te vogel plot me kanelle
- pak kripe
- sheqer pluhur per sperkatje
Ne nje tas te madh, sitim miellin bashke me pluhurin pjekes dhe ja shtrojme pak nga pak perberjes se mesiperme duke e alternuar edhe me vajin e lulediellit.
Lyejme me gjalp dhe miell nje forme per kek, hedhim ne te brumin e perftuar dhe e pjekim ne furre te parangrohur ne 180°C per rreth 40 minuta (bejme gjithmone proven e pirunit). E leme te ftohet plotesisht dhe e sperkasim me pak sheqer pluhur ne siperfaqe.
*Keshille: Per ti dhene kekut nje shije akoma me te veçante, pasi kemi shtuar lengun e portokallit, shtojme edhe 2 apo 3 amareta te copetuara apo 1 luge pije Grand Marnier.
No comments:
Post a Comment