Wednesday, 16 July 2014

Pasha Qofte

Perberesit :

…per qoftet

  • 250gr mish i grire qengji
  • 1 qepe e madhe e grire holle
  • 4 luge gjelle oriz
  • 1 te bardhe veze
  • 1 luge gjelle gjalp pa kripe
  • 3 gota uje
  • majdanoz te fresket te grire
  • piper i zi i sapobluar
  • kripe
…per salcen me veze dhe limon
  • 2 te verdha vezesh
  • lengun e 1 limoni
  • 1 gote uje
  • gjalp te shkrire per sperkatje
Ziejme orizin ne nje tenxhere me 3 gota uje per rreth 10 minuta, e kullojme mire dhe e vendosim ne nje tas. Shtojme qepen, mishin e grire, te bardhen e vezes, kripe, piper te zi te sapobluar, majdanoz dhe i perziejme shume mire. Me duar te lagura, formojme topa te vegjel me madhesine e nje arre.
Ne nje tjeter tigan hedhim rreth 2 gota uje, gjalp, kripe dhe qoftet mesiper duke i gatuar ne zjarr mesatar per rreth 30 minuta.
Per te pregatitur salcen e limonit, rrahim ne nje tas te verdhat e vezes me lengun e limonit dhe ujin. Ja shtojme dalengadale tenxheres ku kemi ziere qoftet e vogla dhe i perziejme me delikatese. E sherbejme supen te ngrohte te sperkatur me pak gjalp te shkrire.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...