Perberesit
…per kremin brulè
- 7 te verdha vezesh
-
- 250ml qumesht me yndyre te plote
- 750ml krem pana per embelsira
- 100gr sheqer te bardhe
- 1 pako te vogel vanilje
- 50gr sheqer kane (ngjyre kafe)
- 250gr luleshtrydhe te fresketa
- 1 luge te vogel niseshte
- Pregatisim kremin brulè duke rrahur ne nje ene te verdhat e vezeve me sheqerin dhe vaniljen derisa te perftojme nje mase te fryre dhe me ngjyre te hapur. Shtojme qumeshtin, kremin pana dhe vazhdojme rrahjen edhe per disa sekonda.
- E hedhim kremin e perftuar neper forma qeramike te cilat i vendosim ne nje tave te thelle. Kremin do ta gatuajme ne banjomari, prandaj veprojme ne kete menyre: e mbushim taven me uje derisa uji te arrije gjysmen e lartesise se formes dhe i pjekim ne furre te parangrohur ne 250°C per rreth 1 ore. Ne raste se shohim se uji po vlon, shtojme 3-4 kuba akull.
- E nxjerrim taven nga furra dhe e leme kremin te ftohet plotesisht ne temperature ambjenti brenda ne uje. Me pas, i fusim format ne frigorifer per te pakten 2 ore.
- Reduktojme ne purè luleshtrydhet me ndihmen e nje mikseri elektrik, e sitim purène ne menyre qe te eleminojme farat dhe lengun e perftuar e vendosim ne zjarr me 1 luge te vogel niseshte derisa ti japim trashesine e deshiruar.
- Ne momentin e servirjes, e sperkasim kremin brulè me sheqerin kaf te cilin e karamelizojme me paisjen perkatese ose i vendosim format per pak minuta ne pjesen e siperme te furres shume te nxehte.
- E sherbejme te shoqeruar me salcen e luleshtrydheve.
No comments:
Post a Comment