Wednesday, 23 April 2014

Tortë me kakao


Përbërësit:

  • 1 ve
  • 80 gr sheqer
  • 1 vanill sheqer
  • 100 gr margarin(në temperaturë dhome)
  • 2 lugë qumësht
  • gjysëm luge e qajit me sodë bikarboni
  • 300 gr miell
  • 3 lugë buke kakao
Filli:

  • 9dcl qumësht
  • 8 lugë sheqer
  • 10 lugë miell
  • 2 kese vanill sheqer
  • 130 gr margarin

Udhëzimet : 


Vezët,sheqeri dhe vanill sheqeri përzihen me pirun,i shtojmë kakon dhe qumështin,ne fund e shtojmë miellin të përzier me sodë bikarboni.I përziejmë të gjitha dhe në fund e qesim margarinen e coptuar në katrorë të vegjël.E ngjeshim brumin me dorë dhe e ndajmë në

4 pjesë.I tëhollojmë dhe i pjekim në tepsi të lyer me yndyrë dhe të kthyer mbrapsht.Petët piqen në temperaturë 180*C nga 5 minuta sepse janë të holla.(Mos u brengosni nese behen te forta sepse do zbuten pas 1 apo 2 oresh pasi qe te lyhen me fill)

Përgatitja e fillit:

7 dcl qumësht ,sheqeri dhe vanill sheqeri qiten në zjarr të vlojnë.Në 2 dcl e mbetura të qumështit e qesim miellin dhe e përziejmë mirë që mos të mbeten kokrra.Kur vlon qumështi e qesim miellin dhe e ziejm fillin.E lëjmë fillin te ftohet pak (të jetë pak i vakët) dhe i qesim margarinën e tundur me mikser.Me këtë fill i lyejmë petat .Përmbi lyhet me qokoladë të shkrirë.


Shërbehet për: 6-8 persona

Koha: 45 min

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...