- 350 gr. gjalpë lope
- 150g. gjalpë margarine
- 100 gr. sheqer pluhur
- 2 te verdha veze
- 3 vanilje
- 80 ml. uzo apo rum të bardhë
- 800-850 g. miell
- 2 lugë çaji baking powder
- 150g. bajame te grira
- uje trendafili për spërkatje (pas pjekjes)
- 500 gr (ose më shumë)sheqer pluhur për spërkatje
Pergatitja:
Pasi ta përgatisin bajame , mundiRrahim gjalpë me margarinë dhe sheqerin pluhur në një mikser me shpejtësi të lartë deri sa te behet një krem i butë ( rreth 15 minuta ) . Pastaj shtojme një nga nje të verdhat e vezëve , vaniljen dhe 2-3 lugë miell . Së fundi shtonjme uzo dhe e rrahim për pak minuta .
Hedhim përzierje në një tas dhe shtojme miellin tjeter se bashku me baking powder .Perziejme me dorë derisa te kemi arritur një brumë te bute, ( miell mund të mos e marre te gjithe ) . Shtojme pastaj bajamet dhe ngrohim paraprakisht furrë në 180 gradë . Vëme letër per pjekje ne tepsi dhe vendosim kurabiet duke i dhene formen qe deshirojme. I pjekim deri sa te marrin ngjyrë të artë ( rreth 35 minuta) . Kur i nxjerrim nga furrai sperkatim me ujë trëndafili (ose uzo ) .Pasi ftohen pak ju hedhim sheqer pluhur .Kur te jene ftohur i veme neper pjatele duke ju shtuar perseri sheqer pluhur
No comments:
Post a Comment