Perberesit
- 1l qumesht soje
- 4 luge plot sheqer
- 4 luge plot miell ose niseshte
- 1 pako te vogel vanilje
- lekuren e 1 limoni
- pak shafran indie ose nje maje luge shafran per ti dhene ngjyre
Vendosim ne zjarr nje tenxhere me qumeshtin e mbetur te cilit i kemi shtuar vaniljen dhe lekuren e limonit. Sapo te arrije piken e vlimit, e heqim nga zjarri dhe shtojme perberjen me qumesht, miell dhe sheqer duke e perziere shpesh.
E rivendosim serisht ne zjarr te ulet dhe vazhdojme perzierjen derisa kremi te kete arritur trashesine e deshiruar. Nese duam ti japim kremit tone nje ngjyre te bukur te verdhe, shtojme ne sekondat e fundit pak shafran te tretur ne nje filxhan kafe qumesht.
Eleminojme lekuren e limonit dhe e perdorim ne embelsira te ndryshme.
No comments:
Post a Comment