- 1 kg miell
- 2 gota qumësht +1 gotë uj
- 2 lugë krip
- 1 lugë maj buke
- 150 gr gjalpë
- 300 gr djath apo gjizë
- 2 vezë
- 1 ajkë
Udhëzimet :
- Brumi i qahisë nxinët me qumësht, ujë ,1 lugë krip, maj buke dhe miell. Pastaj e lëmë të qëndrojë 1-1orë e gjysmë i mbuluar në vendë të ngrohtë gjer sa të vije. Brumin e ardhur e ndajmë në 6-7 kuleqë të cilët i t’hollojmë dhe i palojmë një mbi një duke i spërkatur me yndyr dhe përzirjen e djathit me ajkë dhe vezë, ndersa peta e sipërme lyhet me më shumë yndyrë. Qahinë e pjekim afër 40 min. dhe e servojmë të nxehtë me kos, turshi apo specë te skuqur në vajë.
No comments:
Post a Comment