Tuesday, 8 April 2014

Biskota te sheqerosura

Përbërësit për këtë recetë për 30 biskota:
  • 125 g gjalpë
  • 125 g sheqer
  • 1 vezë
  • 225 g miell
  • Gjysmë pako maja
  • 1 lugë plot me kakao pluhur
  • 2-3 lugë me sheqer

Përgatitja:
Në një tas të madh rrihni deri në krem gjalpin me sheqer. Shtoni vezën dhe vazhdoni ta punoni. Sitni mbi këtë përzierje miellin, majanë pluhur dhe kakaon pluhur dhe trazojeni mirë. Formoni toptha dhe rrotullojini në sheqer. Vendosini pastaj në një tavë, shtypini lehtë me një pirun (ose me gishta) dhe kalojini në furrë 180 gradë për 15-20 minuta duke kontrolluar mirë pjekjen. Ftojini në një rrjetë pastiçeri dhe ruajini biskotat të mbyllura mirë në një kuti teneqeje.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...