- Marim 3 molle, i presim ne feta dhe i sperkatim me lengun e nje limoni.I leme keshtu derisa te pergatitim brumin
PER BRUMIN DUHEN:
- 450gr miell
- 100gr sheqer
- 1 zarf pluhur per embelsirat
- pak arome portokalli (nga koncentratet qe shiten te gatshme)
- 150gr gjalpe i ftohte i prere ne copeza
- 1 veze
- 125gr kos i bardhe
Perziejme te gjithe perberesit me qellim qe te formojme brumin.Pasi brumi te jete gati e ndajme pergjysem.
Marim njeren pjese dhe hapim nje pete me trashesi 0,5cm.Peten e vendosim ne tepsi ku kemi shtruar leter furre dhe mbi pete shtrojme mollet dhe shperndajme mbi to 100gr sheqer.
hapim peten e dyte njelloj me diametrin e te pares (pak a shume diameter 30cm) Mbyllim mire anet dhe e futim ne furre 180° derisa te piqet. Kur eshte gati e presim ne copa te formes dhe madhesise te deshiruar dhe e servirim me sheqer pluhur siper.
Receta eshte gati, ju befte mire!
No comments:
Post a Comment