- 200 gr lajthi të coptuara
- 10 të bardha vezësh
- 15 lugë gjelle sheqer
- 1 lugë uthull molle
- 100 gr nutella ose tjeter lloj krem qokolade
- 1.5l qumësht
- 10 ugë gjelle miell
- 10 të kuqtë e vezëve
- 10 lugë sheqer
- 1 kese puding vanilje
- 250 gr margarin
- 3 kese vanil sheqer
- 100 gr qokoladë kuzhine
- 100 gr qokoladë
- 50 gr margarin
- 5-6 lugë qumësht
- 3 kese shllag
- pak lajthi të bluara
Kur të piqet e e kthejmë në një tepsi tjetër dhe i heqim letrën. E lyejmë me nutella apo tjetër lloj krem qokolade.
Vlojmë qumështin dhe në të ziejmë si pudinga përzierjen prej sheqeri, të kuqt e vezëve (të rrahura më parë) pudingut dhe miellit. Perziejmë mirë që mos të mbetet kokrra. Kur të trashet e largojmë nga zjarri dhe e ftohim. Ia qesim margarinën e rrahur me mikser dhe vanill sheqer. E përziejmë mirë dhe e ndajmë në dy pjesë.
Njërës pjesë i shtojmë qokoladën. Mbi petën e pjekur qesim nga një lugë nga filli i verdhë dhe një lugë nga filli i kaftë në mënyrë që të krijohet si tabelë shahu.
Shkrijmë qokoladën dhe e qesim mbi fillin qe te mbushen zbrazëtirat ndërmjet filleve të kaftë dhe të verdhë.
Permbi këtë i qesim 3 qese shllag të rrahura me qumësht, mbi shllag qesim lajthi të bluara.
No comments:
Post a Comment