Katrore '' Amoretto ''
Perberesit :
Per kore cokollate:- 300 g cokollate qumeshti
- 100 g gjalpe
Per krem:
- 1 puding vanilje
- 4 decilistra qumesht
- 4 luge sheqer
- 3 luge liker “Amoretto”
- 150 grame gjalpe
Korja nga cokollata:
- Cokollata copetohet, b pudingu me 1 deciliter qumesht.
- Perzierja e pergatitur derdhet ne qumeshtin e vluar dhe zihet ne temperature mesatare, duke perzier derisa te trashet.
- Pudingut te gatshem i shtohet liker “Amoretto” dhe gjalpe. Pastaj tunden me mikser.
Finalizimi:
- Korja e forcuar nga cokollata hiqet nga frigoriferi per ngrirje te thelle, derdhet mbi te kremi i pergatitur, rrafshohet dhe lihet per tu forcuar.
- Pastaj shtohet cokollata e shkrire e mbetur dhe embelsira kthehet per pak kohe ne frigorifer me grirje te thelle. Embelsira e forcuar pritet ne katrore te vegjel.
No comments:
Post a Comment