Sunday, 15 December 2013

Gurabija

Kjo recetë ju tregon se si përgatitet gurabija. Më poshtë keni listën e gjërave që ju nevojiten për të përgatitur një gurabi si dhe udhëzimet se si bëhet një gjë e tillë. Për çdo pyetje apo paqartësi, mund të komentoni dhe ne do të jemi të lumtur të ju japim përgjigje.
Përbërësit :
  • 1 Puter ose Margarinë
  • 1 gotë sheqer
  • 1 gotë kos
  • 2 vezë
  • 1 pecivë
  • 1 lugë e qajit sodë bikarbonë
  • 700g miell

Udhëzimet


Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe mielli. Brumi duhet të jetë mesatarisht i butë, pastaj ndahët në toptha të cilat rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë. Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe lihet për 40 – 50min. në temperaturë prej 200 C. Gurabijat qëndrojnë të freskëta disa ditë, dhe për këtë arsye janë përgaditur shum shpesh për piknik ose udhtime të gjata.

2 comments:

  1. nuk e kuptoj cfare eshte pecive???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pecive quhet ai pluhuri si miell ne pako te vogla qe e gufon brumin ndryshe njihet si baking powder.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...