Përbërësit :
- 1 Puter ose Margarinë
- 1 gotë sheqer
- 1 gotë kos
- 2 vezë
- 1 pecivë
- 1 lugë e qajit sodë bikarbonë
- 700g miell
Udhëzimet
Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe mielli. Brumi duhet të jetë mesatarisht i butë, pastaj ndahët në toptha të cilat rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë. Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe lihet për 40 – 50min. në temperaturë prej 200 C. Gurabijat qëndrojnë të freskëta disa ditë, dhe për këtë arsye janë përgaditur shum shpesh për piknik ose udhtime të gjata.
nuk e kuptoj cfare eshte pecive???
ReplyDeletePecive quhet ai pluhuri si miell ne pako te vogla qe e gufon brumin ndryshe njihet si baking powder.
Delete