Bërthamat e kajsive janë të veçanta për vitaminën shumë të rallë B17, së cilës i vishet veprimi antikancerogjen e cila është e domosdoshme të futet në organizëm çdo ditë.
Bërthamat janë jashtëzakonisht shëruese, të cilat me shije të kujtojnë bajamen e hidhur, janë burimi i pasur me vitaminën B17, për të cilën disa ekspertë mjeksorë dhe biologë të pavarur mendojnë se ndihmon në shërimin e sëmundjeve keqdashëse.
Bërthamat e kajsive janë shumë të ushqyeshme, sepse përmbajnë yndyrna dhe aminoacide esenciale, si dhe vitamina dhe minerale me bollëk. Ekspertët rekomangojnë 6 dheri në 10 fara kajsish në ditë.
Vlerat ushqyese e vënë kajsinë në radhën e parë të frutave më të shëndetshme, por për çfarë ajo shquhet veçanërisht është bërthama e saj për të kuruar kancerin.
Kajsitë përmbajnë sasi të mëdha kaliumi dhe natriumi, që janë të përshtatshëm për uljen e shtypjes së gjakut dhe janë të shkëlqyera për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Në shëndetin e zemrës efekt shumë të favorshëm ka edhe përmbajtja e lartë e beta-karotenit dhe likopenit.
Vitamina A, që kajsija e ka me bollëk, është antioksidues i fortë që mbron qelizat dhe indin nga dëmtimet e shkaktuara nga radikalet e lira, që krijohen si pasojë e ekspozimit të organizmit në ndikime të ndryshme të dëmshme.
Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit
Bërthamat janë jashtëzakonisht shëruese, të cilat me shije të kujtojnë bajamen e hidhur, janë burimi i pasur me vitaminën B17, për të cilën disa ekspertë mjeksorë dhe biologë të pavarur mendojnë se ndihmon në shërimin e sëmundjeve keqdashëse.
Bërthamat e kajsive janë shumë të ushqyeshme, sepse përmbajnë yndyrna dhe aminoacide esenciale, si dhe vitamina dhe minerale me bollëk. Ekspertët rekomangojnë 6 dheri në 10 fara kajsish në ditë.
Vlerat ushqyese e vënë kajsinë në radhën e parë të frutave më të shëndetshme, por për çfarë ajo shquhet veçanërisht është bërthama e saj për të kuruar kancerin.
Kajsitë përmbajnë sasi të mëdha kaliumi dhe natriumi, që janë të përshtatshëm për uljen e shtypjes së gjakut dhe janë të shkëlqyera për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Në shëndetin e zemrës efekt shumë të favorshëm ka edhe përmbajtja e lartë e beta-karotenit dhe likopenit.
Vitamina A, që kajsija e ka me bollëk, është antioksidues i fortë që mbron qelizat dhe indin nga dëmtimet e shkaktuara nga radikalet e lira, që krijohen si pasojë e ekspozimit të organizmit në ndikime të ndryshme të dëmshme.
Nese ky informacion ishte i dobishem per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit
No comments:
Post a Comment