PERBERESIT:
3 veze
150 gr sheqer pluhur
200gr bajame te pjekura te qeruara
500ml qumesht hopla
PERGATITJA:
1)Rrahim me mikser te bardhat e vezeve, derisa te krijohet nje mase e qendrueshme(shkume)
2)Ne nje ene tjeter rrahim qumeshtin Hopla me sheqerin derisa te kremoset mire.
3) Perzjejme qumeshtin Hopla me sheqer me vezet duke trazuar nga poshte lart, me qellim qe te mos humbase vellim.
4)Shtojme te verdhat te cilat i kemi rrahur me vete ne nje tas te vogel.
5) Ne fund bashkojme dhe bajamet e grira.
6) Shtrojme parfene ne nje ene te pershtatshme dhe e futim ne ngrirje ku e leme per nje dite.
Sipas deshires , mund ti hedhim cokollate te shkrire , recel , ose copa frutash.
–
3 veze
150 gr sheqer pluhur
200gr bajame te pjekura te qeruara
500ml qumesht hopla
PERGATITJA:
1)Rrahim me mikser te bardhat e vezeve, derisa te krijohet nje mase e qendrueshme(shkume)
2)Ne nje ene tjeter rrahim qumeshtin Hopla me sheqerin derisa te kremoset mire.
3) Perzjejme qumeshtin Hopla me sheqer me vezet duke trazuar nga poshte lart, me qellim qe te mos humbase vellim.
4)Shtojme te verdhat te cilat i kemi rrahur me vete ne nje tas te vogel.
5) Ne fund bashkojme dhe bajamet e grira.
6) Shtrojme parfene ne nje ene te pershtatshme dhe e futim ne ngrirje ku e leme per nje dite.
Sipas deshires , mund ti hedhim cokollate te shkrire , recel , ose copa frutash.
mmmmm delicious
ReplyDeletecfare eshte qumeshti hopla?
ReplyDeletepanna da montare
DeleteCfar eshte parfeja...
ReplyDelete