Sunday, 2 March 2014

Buke e mbushur

Per brumin : 

  • 700g miell,
  • vaj lule gjysem gote,
  • maja e bute25gn.q.se nuk keni e thate,
  • kos i holluar gjysem gote,
  • gjysem gote qumesht,
  • 1 veze dhe pak kripe,


Pergaditja :



  • Ne nje tas te madh do hedhesh te gjitha materialet per vec miellit keto i trazon mire dhe pastaj hedh miellin pak nga pak mund te ta mari te gjithe miellin ose jo varet nga lloi i miellit brumi duhet te jete pak i bute jo si brume per byrek sepse pasi ta keshe lene te clodhet te mbuluar per 1 ore do shtosh edhe pak miell dhe behet si brume byreku kulacet e vegjel duhet te jene sa nje mandarine i hap me okllai si aty ne figure gjelle mund te hedhesh cfare te duash me mish me djthe etj.para se ti pjekesh i lyen me veze i pjek ne furre per 15min ose 20 varet nga fura ne tepsi me leter pjeks.kujdes kur ti hapni mos ju hidhni shume miell.

     Ju befshin mire

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...