Eshte pjate e shpejte dhe e shijshme.
Perberesit per 3-4 persona.
400 gr speca sa me te vegjel,
500 gr domate,
2 thelpinj hudher,
3 luge vaj,
majdanoz ose borzilok,
kripe e piper.
Pergatitja.
Pasi lajme e kullojme mire specat, i veme ne nje tigan me kapak e me vajin. I gatuajme mbi zjarr te mesem. Kapaku ndihmon te behen specat dhe me avullin e tyre. Kur jane gati i heqim nga tigani dhe tek i njejti vend hedhim domatet me copa ose te grira me rende, shtojme hudhren, kripen dhe piperin dhe e leme te marre vale mbi zjarr. Kur te jete gati salca e domateve, shuajme zjarrin dhe perziejme specat me domate qe te perzihen shijet. I hedhim majdanoz ose borzilok. Sherbehen te vaketa ose te ftohta.
No comments:
Post a Comment