Salca tzatziki është shumë e mirë për të shoqëruar pjatanca me mish e perime. Dhe jo më kot gjen një përdorim të gjerë në përgatitjen e sufllaqeve.
Eshte nje recete e lehte dhe per me teper behet shume e shijshme …
Eshte nje recete e lehte dhe per me teper behet shume e shijshme …
Përbërësit për Salca Tzatziki :
- 2 gota kos grek ( ose salcë kosi)
- 2 kastravec
- 2 lugë vaj ulliri
- 3 thelpinj hudhre
- 1 lugë kopërr e grirë hollë
- pak kripë
- pak piper
- gjysmë limoni
Përgatitja e Salces :
Si fillim qërojmë kastravecat. I presim në copa shumë të vogla me thikë. Më pas i hedhim kripë, i përziejmë dhe i vendosim në një kullonjëse. I lemë kështu përreth gjysëm ore, në këtë mënyrë humbin ujin që kanë.
Më pas hedhim kosin në një grirës elektrik, shtojmë me radhë gjithë përbërësit e tjerë, fillojmë me kastravecin e kulluar, vajin e ullirit, lëngun e limonit, thelpinjtë e hudhrës të qëruar, koprrën, pak kripë e pak piper. I grijmë mirë derisa të jenë përzier mirë të gjithë përbërësit.
Salcën e përgatitur e hedhim në një enë qelqi të cilën e mbulojmë me kapak. E lemë në këtë mënyrë përreth një orë përpara se ta shërbejmë.
E servirim salcën tzatziki për të shoqëruar një pjatë me mish në zgarë ose perime.
No comments:
Post a Comment