Përbërësit:
75 gr biskota amareto
liker bajame ose shije tjeter
500 gr luleshtrydhe
2 luge sheqer
5 luge qumesht
350 gr djathe te pa kripur
250 g. mascarpone
1 vanile sheqer
75 gr perseri sheqer
kakao pluhur (per zbukurim nga siper)
Pergaditja :
Thermojem biskotat dhe i perzijme me liker dhe e hedhim ne disa gota. I fusim ne frigorifer dhe i lem te ftohet per 20 minuta ne frigorifer...nderkohe marrim luleshtrydhet i lajme dhe i presim ne 1\4 dhe i hedhim 2 luge sheqer ,,disa kokrra luleshtrydhe i leme ne nje ane qe ti perdorim per dekorimin.
Ne nje ene hedhim djathin ose mund te perdorim pana
perziejme mascarpone, qumështin, sheqer vanilje, 75 g sheqer, i rrahim mire me mikser te gjitha bashke...
Pastaj vendosim neper gota biskoten-kremin e pergatitur
luleshtrydhe dhe keshtu deris ate mbushet gota...
Ne fund e zbukurojme me luleshtrydhe si ne foto dhe i hedhim pluhur kakaoje. I leme te flohen 20 minuta ne frigorifer dhe jane gati :) Ju befte mire
No comments:
Post a Comment