Monday 18 November 2013

Tave-Mish pule dhe perime te ndryshme

Perberesit jane:

1 kg mish pule
5 kokrra patate te vogle
1 karrote
200 gr bizele
200 gr lule laker
200 gr finoke
300 gr kerpurdha 
4 thelpi hudher
selino , majdanos ,
kripe,piper i zi
rigon, rozmarin dhe vaj ulliri.<br

Pergatisim mishin- Ne nje tenxhere me vaj te nxehte shtojme mishin e skuqim per 10 minuta me zjarre mesatare,, me pas e ulim flaken dhe shtojme te gjitha erezat pervec majdanozit.
Mishi leshon lengun e vete dhe i lem te zien per 15 minuta me pas shtojme nje gote uje me vegeta pule dhe i lem edhe per 20 minuta te tjera qe te marre mishi te gjitha aromat.
Nderkohe qe mishi zien presim perimet.
Patatet ne feta dhe kerpurdhen,karroten dhe finokun ne zhulien(fije).
Pasi mishi eshte zier marrin tepsin shtrojme mishin dhe perimet te gjitha siper u shtojme lengun e mishit dhe i pjekim ne temperature 250° per 30 minuta siper tepsin e mbulojme me leter furre qe te mos na digjen perimet dhe mos te dali aroma e erezave.
Para se ta servirim i shtojme majdanozin. Ju befte mire

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...