- 500 gr mish vici
- 3 kokrra qepe te kuqe
- 1 luge gjelle miell
- 1 filxhan caji me vere
- 1 gjethe dafine
- pake salce
- 2-3 thelpinj hudhra
- pak vaj ulliri
- kripe dhe piper sipas deshires
Udhezimet:Ne nje tigan shtoni vajin e ullirit dhe thelpinjte e hudherave te qeruar pa prere. Mabsi
hudhra te jete skuqur i hiqni nga tigani dhe shtoni qepen e pastruar dhe prere ne kube te
vegjel.Mbasi qepa te jete skuqur mire, shtoni salcen dhe me pas hidhni copat e mishit te prere
kubik. I skuqni pake sebashku dhe me vone hidhni miellin dhe e trazoni mire, me pas i
shtoni veren dhe gjethen e dafines dhe e lini pake ne zjarr.Shtoni ujin deri sa te mbulohet mishi dhe e lini te zjej ne zjarr te ngadalte per 45 min, me
pas shtoni kripen dhe pieprin sipas deshires dhe e lini te zjej edhe 10-15 min.
No comments:
Post a Comment