Perberesit:
Per 5 pite te medha( rreth 25 cm diametri):
500 gr miell,
1 luge rrafsh me kripe,
5-6 luge vaj,
1 gote rreth 200 ml uje te vaket
500 gr miell,
1 luge rrafsh me kripe,
5-6 luge vaj,
1 gote rreth 200 ml uje te vaket
Pergatitja:
Zeme nej brum siper byrek me perberesit e piteve dhe e perplasim fort disa here kur na shkeputet nga duart, qe ta bejme me elastik. E leme te vije rreth 1 ore te pakten. Pastaj hapim peta te holla rreth 25 cm te medhaja e i pjekim ne tigan te nxehte pa vaj mbi zjarr.Duhen rreth 2 minuta te piqen e natyrisht i kthejme ne te dy anet.Pasi i mbarojme se pjekuri, i leme te hapura e ne qender, bejme mbushjen me mish, patate te skuqura, sallate, qepe, domate, salca te ndryshme ( cdo gje qe na pelqen por e prere holle). E mbledhim si role dhe e sherbejme menjehere.Natyrisht, mishin e kemi keluar ne tigan mundesiht pa faj por me ereza e kripe. Nese mundim ta marinojme me pare, dek me i shijshem.
Eshte shume e shpejte dhe e mire.
Eshte shume e shpejte dhe e mire.
No comments:
Post a Comment