Perbersit :
100 gr gjalp apo margarin
3 dl sheqer
2 ve
5 dl miell
1 past plukur ( bakin )
1 luge te vogel qaji bikarbonat
1 luge qaji gjengjefil (gjumbir , ingäfera )
2 luge qaji cimet (kanel)
2 banane (400gr)
1/2 dl kafe te ftoft
Pergatitja :
Kallepin per kek i cili duhet te jet per afersisht 1 1/2 liter
e lyen me yndyr dhe e permillos.
Gjalpen apo margarinen mvaret nga ajo qka ju deshironi e
tundni mire me mikser i shtoni sheqerin, pastaj i shtoni vezet
nje nga nje .
Miellin e perzieni me bakin me bikarbonat me gjengjefil dhe
kanelin ia shton mases .
bananet i shtyp mire dhe ne fund kafen ia shton mases.
E pjek embelsiren ne pjesen me te poshtme te furres per afersisht
1 ore .
No comments:
Post a Comment