Thursday 29 May 2014

Qahi

Përbërësit :

  • 1 kg miell
  • 2 gota qumësht +1 gotë uj
  • 2 lugë krip
  • 1 lugë maj buke
  • 150 gr gjalpë
  • 300 gr djath apo gjizë
  • 2 vezë
  • 1 ajkë

Udhëzimet :

  • Brumi i qahisë nxinët me qumësht, ujë ,1 lugë krip, maj buke dhe miell. Pastaj e lëmë të qëndrojë 1-1orë e gjysmë i mbuluar në vendë të ngrohtë gjer sa të vije. Brumin e ardhur e ndajmë në 6-7 kuleqë të cilët i t’hollojmë dhe i palojmë një mbi një duke i spërkatur me yndyr dhe përzirjen e djathit me ajkë dhe vezë, ndersa peta e sipërme lyhet me më shumë yndyrë. Qahinë e pjekim afër 40 min. dhe e servojmë të nxehtë me kos, turshi apo specë te skuqur në vajë.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...