Thursday 17 July 2014

Tortë e zezē

Perbersit : 

  • 4 veze
  • 14 luge ( supe ) sheqer
  • 14 luge ( supe ) miell
  • 14 luge ( supe ) vaj luledielli
  • 14 luge ( supe ) qumesht
  • 2 luge   ( supe ) kako
  • 1 bakin powder ( pecive )
  • 1 sheqer vanilje ( 10 g )
  • 2 çokollata kuzhine ( te zeza )


Pergaditja :

Se pari ne ene te thelle i hedhim vezet i tundim mire e mire , pastaj te gjithe perbesrit e mbetur perpos çokollates i hedhim ne enen e njete ku me pare i kishim hedhur vezet ( duke i perzier dal nga dal ) .
Masen e fituar e hedhim ne nje tepsi dhe e pjekim ne temperatur 200 grade celcius , 15 deri 20 minuta .
Perderisa masa piqet  , ane ne anen tjeter ne nje ene hudhim çokollaten e grimcuar  qe te shkrihet .
Pasi qe masa eshte pjekur dhe cokollate eshte shkrire , masen e prejme ne forma katrore apo sipas deshires suaj dhe krejt ne fund cokollaten e hedhim mbi masen .

Torta eshte gati JU BEFTE MIRE !

Receta e derguar nga : Xheneta Ndrecaj

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...