Tuesday 17 December 2013

Katrore '' Amoretto ''

Perberesit :

Per kore cokollate:
  • 300 g cokollate qumeshti
  • 100 g gjalpe
Per krem:
  • 1 puding vanilje
  • 4 decilistra qumesht
  • 4 luge sheqer
  • 3 luge liker “Amoretto”
  • 150 grame gjalpe

Korja nga cokollata:

  1. Cokollata copetohet, b pudingu me 1 deciliter qumesht.
  1. Perzierja e pergatitur derdhet ne qumeshtin e vluar dhe zihet ne temperature mesatare, duke perzier derisa te trashet.
  2. Pudingut te gatshem i shtohet liker “Amoretto” dhe gjalpe. Pastaj tunden me mikser.

Finalizimi:

  1. Korja e forcuar nga cokollata hiqet nga frigoriferi per ngrirje te thelle, derdhet mbi te kremi i pergatitur, rrafshohet dhe lihet per tu forcuar.
  2. Pastaj shtohet cokollata e shkrire e mbetur dhe embelsira kthehet per pak kohe ne frigorifer me grirje te thelle. Embelsira e forcuar pritet ne katrore te vegjel.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...