Wednesday 27 November 2013

Tasqebap

Perberesit:
  • 500 gr mish vici
  • 3 kokrra qepe te kuqe
  • 1 luge gjelle miell
  • 1 filxhan caji me vere
  • 1 gjethe dafine
  • pake salce
  • 2-3 thelpinj hudhra
  • pak vaj ulliri
  • kripe dhe piper sipas deshires


Udhezimet:Ne nje tigan shtoni vajin e ullirit dhe thelpinjte e hudherave te qeruar pa prere. Mabsi

hudhra te jete skuqur i hiqni nga tigani dhe shtoni qepen e pastruar dhe prere ne kube te

vegjel.
Mbasi qepa te jete skuqur mire, shtoni salcen dhe me pas hidhni copat e mishit te prere

kubik. I skuqni pake sebashku dhe me vone hidhni miellin dhe e trazoni mire, me pas i

shtoni veren dhe gjethen e dafines dhe e lini pake ne zjarr.
Shtoni ujin deri sa te mbulohet mishi dhe e lini te zjej ne zjarr te ngadalte per 45 min, me

pas shtoni kripen dhe pieprin sipas deshires dhe e lini te zjej edhe 10-15 min.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...