Friday 28 March 2014

EMBELSIRE E SHPEJTE

Perberesit :

Brumi i pare:
2 ve
1 filgjan i kafes turke sheqer
1 filgjan kos
1 filgjan vaj
½ pluhur paste(pecive)
1 qese sheqer vanilje
miell


Brumi i dyte:
2 ve
1 filgjan i kafes turke sheqer
1 filgjan kos
1 filgjan vaj
½ pluhur paste(pecive)
1 qese sheqer vanilje
miell
1 luge kakao


Sherbeti:


500ml uje
250 gr sheqer (zihet derisa te piqet embelsira dhe te ftohet).
Miell derisa te trashet brumi qe te punohet me dore.

Brumi behet pak me i forte dhe ndahen kuleq te vegjel nga 20 prej te dyja brumrave.Pastaj behen ne forem te zgjatur nje e bardh dhe nje e kaft dhe behen ne forme te spirales se perdredhur dhe pastaj behen ne forme te rrumbullaket dhe piqen ne tepsi jo shume afer njera tjtres sepse gjat pjekjes rritet vellimi.pas 20 min pjekje i shtohet sherbeti i nxehte kurse embelsira e ftohet.

~ Ju bëfte mirë.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...