Thursday 26 December 2013

Kurabie

Perberesit:


  • 350 gr. gjalpë lope
  • 150g. gjalpë margarine
  • 100 gr. sheqer pluhur
  • 2 te verdha veze
  • 3 vanilje
  • 80 ml. uzo apo rum të bardhë
  • 800-850 g. miell
  • 2 lugë çaji baking powder
  • 150g. bajame te grira
  • uje trendafili për spërkatje (pas pjekjes)
  • 500 gr (ose më shumë)sheqer pluhur për spërkatje


Pergatitja:


Pasi ta përgatisin bajame , mundiRrahim gjalpë me margarinë dhe sheqerin pluhur në një mikser me shpejtësi të lartë deri sa te behet një krem i butë ( rreth 15 minuta ) . Pastaj shtojme një nga nje të verdhat e vezëve , vaniljen dhe 2-3 lugë miell . Së fundi shtonjme uzo dhe e rrahim për pak minuta .
Hedhim përzierje në një tas dhe shtojme miellin tjeter se bashku me baking powder .Perziejme me dorë derisa te kemi arritur një brumë te bute, ( miell mund të mos e marre te gjithe ) . Shtojme pastaj bajamet dhe ngrohim paraprakisht furrë në 180 gradë . Vëme letër per pjekje ne tepsi dhe vendosim kurabiet duke i dhene formen qe deshirojme. I pjekim deri sa te marrin ngjyrë të artë ( rreth 35 minuta) . Kur i nxjerrim nga furrai sperkatim me ujë trëndafili (ose uzo ) .Pasi ftohen pak ju hedhim sheqer pluhur .Kur te jene ftohur i veme neper pjatele duke ju shtuar perseri sheqer pluhur

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...